Ψητό μοσχαρίσιο ρολό

Ψητό μοσχαρίσιο ρολό 
 
Υλικά

  • 4 κουτ. ελαιόλαδο 
  • 2 μισο κιλό μοσχάρι φέτα για ρολό 
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες 
  • 6 καρότα 
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα 
  • 1 ολόκληρο σκόρδο κομμένο οριζόντια στα δύο με τη φλούδα 
  • 2,5 εκ. ρίζα τζίντζερ τριμμένη 
  • 4 φύλλα δάφνης 
  • 7-8 κλωναράκια Θυμαριού 
  • 1 κουτ. γλ. κόκκοι πιπεριού 
  • 250 ml ζωμός κρέατος 
  • 150 ml κόκκινο κρασί 
  • 2 κουτ. μουστάρδα 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Το βάζετε στην κατσαρόλα και το τηγανίζετε, να πάρει «χρώμα» και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε και το κρατάτε στην άκρη. 
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το τζίντζερ και τηγανίζετε για 5 λεπτά. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα και βάζετε στο κέντρο του το μίγμα με τα κρεμμύδια. Τυλίγετε σε ρολό και το δένετε σφιχτά με σπάγκο κουζίνας. 
Το μεταφέρετε σε μεγάλο ταψί μαζί με τα καρότα, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το Θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, τον ζωμό και το κρασί. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζετε στον φούρνο. Ψήνετε υπολογίζοντας 30 λεπτά για κάθε 500 γρ. κρέατος ή ανάλογα με το πόσο καλά το Θέλετε ψημένο. Τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι. 
Μεταφέρετε το ρολό με τα καρότα και το σκόρδο σε πιατέλα, σουρώνετε τους χυμούς του ψησίματος και τα αδειάζετε σε κατσαρολάκι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Βράζετε μέχρι να μειωθεί αρκετά. Κόβετε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε με τα καρότα και τη σάλτσα του. 

Σχόλια