Ρολά ζαμπόν με σπανάκι

 
Ρολά ζαμπόν με σπανάκι 

Υλικά 

  • 3 φέτες ψωμί φόρμας (τοστ), 
  • 1 πακέτο (450 γραμμ.) κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 
  • 1 αυγό 
  • 350 γραμμ. ζαμπόν σε φέτες, 
  • λίγο αλάτι, 
  • πιπέρι
  •  2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη 
  • 1 κουτ. της σούπας αλεύρι, 
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα 
  • 1/2 φλιτζ. τυρί τριμμένο 

Εκτέλεση 

Ξεπαγώνετε και στραγγίζετε καλά το σπανάκι. Σε μέτρια κατσαρόλα σωτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι και μετά το σπανάκι για δυο λεπτά. Τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ψωμί (που έχετε κόψει με τα χέρια σας σε μικρά κομματάκια), το αυγό ελαφρά χτυπημένο και αλατοπίπερο. Απλώνετε από 1 κουτ. της σούπας σπανάκι πάνω σε κάθε φέτα ζαμπόν και το τυλίγετε ρολό αρχίζοντας 
από τη στενή πλευρά. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πιρέξ σε μια στρώση. Σε μέτρια κατσαρόλα λυώνετε την υπόλοιπη μαργαρίνη, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε ένα λεπτό και ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Την βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί. Ρίχνετε τη μπεσαμέλ πάνω στα ρολά, σκεπάζετε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στους 180° για 20 λεπτά. 

Σχόλια