Κοτόπούλο με μπάμιες
Υλικά
•1 κοτόπουλο (1-1'/τ κιλού)
• 1/2 κιλό μπάμιες
• 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
• 4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, πιπέρι, ξίδι
• 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1. Καθαρίζετε τις μπάμιες αφαιρώντας με κοφτερό μαχαίρι το σκληρό περίβλημα που έχουν στο «κεφαλάκΙ τους χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο. Τις πλένετε με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Τις αφήνετε για 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ξίδι πριν τις μαγειρέψετε.
2. Καθαρίζετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε μερίδες, το πλένετε και το σκουπίζετε. Τσιγαρίζετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο μια λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά περίπου.
3. Τσιγαρίζετε σε φαρδύ τηγάνι τις μπάμιες, μέχρι να μαραθούν, χωρίς να καούν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να στραμμίσουν.
4. Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα πήλινο σκεύος ή ταψί, τοποθετείτε γύρω του τις μπάμιες και περιχύνετε με το ζουμί όπου βράσατε το κοτόπουλο. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
5. Ψήνετε το φαγητό στους 180° για 1 ώρα περίπου. (Τα τελευταία 10 λεπτά το ξεσκεπάζετε μια να πάρει χρώμα).
πηγή: Νικ. Τσελεμεντές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!