20 Ιουλίου, 2020

Αυγά καγιανά

Αυγά καγιανά 

Υλικά

1/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι, 
1 κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδο, 
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, 
6 ντομάτες,
 6 αυγά 
αλάτι και πιπέρι, 
μαϊντανός ψιλοκομμένος 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο και τις 
πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αφήνε-τε να σιγοψηθούν μέχρι να μαραθούν. Αφαι-ρείτε από τις ντομάτες τον φλοιό και τους σπό-ρους και τις κόβετε. Τις προσθέτετε στο μίγμα των κρεμμυδιών. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφή-νετε το μίγμα να σιγοβράσει για 30' περίπου. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στην ανωτέρω σάλτσα. Ανακα-τεύετε ελαφρά μέχρι να πήξουν τα αυγά. Τα πασπαλίζετε με μάίντανό και σερβίρετε αμέ-σως. Μπορείτε να κάνετε τα αυγά «μάτια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...