Προζυμένια κουλουράκια με σουσάμι

Προζυμένια κουλουράκια με σουσάμι 

Υλικά 

  • 25 γραμμ. μαγιά σε σκόνη 
  • 350 γραμμ. σουσάμι 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη 
  • 800 γραμμ. αλεύρι 
  • 400 γραμμ. νερό 
  • 60 γραμμ. σπορέλαιο 

Εκτέλεση

 Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε το προζύμι. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή μαγιά και 120 γραμμ. νερό. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και να γίνει ένας χυλός. Την άλλη ημέρα κάνουμε το ίδιο με τη μαγιά που έμεινε. Την αφήνουμε και αυτή να φουσκώσειγια μιάμιση ωρίτσα σε ζεστό μέρος. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 3/4 από το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τις δυο μαγιές 
και σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφή-νουμε σε ζεστό μέρος να φου-σκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί 1 ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε μικρά ζυμαράκια και τα πλάθουμε κουλούρια. Τους ρίχνουμε μπόλικο σου-σάμι και τα βάζουμε σε ταψί. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περί-που. ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΚΡΗ Μυτιλήνη 

Σχόλια