Σκορδάτα Μύδια Κρέμα με Ριγκατόνι

Σκορδάτα Μύδια Κρέμα με Ριγκατόνι 

Υλικά

• 375 γρ. ριγκατόνι 
• 1 κιλό μύδια 
• 40 γρ. βούτυρο 
• 1 μέτριο κρεμμύδι φιλοκομμένο 
• 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 
• 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές ιμλοκομμένες 
• 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 
• 1/α φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί 
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα 
• 2 κουταλιές μαϊνrανός ψιλοκομμένος 

Εκτέλεση

Ρίξτε το ζυμαρικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βράστε χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσει λίγο και στραγγίστε. Τρίψτε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το σκόρδο και την πιπεριά και σωτάρετε ανακατώνοντας για 2 λε-πτά. Προσθέστε το γιαούρτι και το κρασί και βράστε τα. Προσθέστε τα μύδια. Σκεπάστε και σιγοβράστε περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μάίντανό και το ζυμαρικό, ανακατώστε και σιγοβράστε 1 λεπτό. 


Σχόλια