Χοιρινό με πρασοσέλινο



Χοιρινό με πρασοσέλινο

Υλικά

• 1.000-1.250 γραμ. χοιρινό ψαχνά (σε μερίδες) 
• 1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος) 
• 1/2 κιλό σέλινο (μαζί με τις ρίζες) 
• 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
• 2 φλιτζάνια τσαγιού σπιτικό ζωμό κρέατος ή νερό 
• 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 
• άνηθο (ψιλοκομμένο) 
• αλάτι, πιπέρι 
• 1 δόση αβγολέμονο κρέμα

Εκτέλεση



1. Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. 
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας, να ροδίσει απ όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό ή το νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει. 
3. Μισή ώρα περίπου, πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλα-τοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο, 
4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο 
5. Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο. 
Μπορείτε να σερβίρετε επιπλέον αβγολέμονο σε ειδικό σκεύος για σάλτσες,

πηγή: Νικ. Τσελεμεντές 


Σχόλια