Παραδοσιακό γιαχνί με πατάτες
Υλικά
• 8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
• 3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
• 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
• 1 μεγάλη κ.α. πελτέ ντομάτας
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή κομμένες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1/2 κ. γ. κανέλα
• 1/2 κουταλιά ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
• νερό)
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα (το μάτι της κουζίνας στο δυνατό). Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές . Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάζει το φαγητό κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το πηχτό ζουμάκι. Περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό μας, ανάλογα με το πόσο δυνατή κουζίνα έχει ο καθένας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!