Κοτόπουλο με αρακά


Κοτόπουλο με αρακά

Υλικά 
  • 1 κοτόπουλο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 
  • 1 κουταλιά αλεύρι αλάτι, πιπέρι, 
  • 1 κιλό αρακάς 
  • 2 αυγά, 
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα 

Εκτέλεση 

Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε μερίδες και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα κοκκινίζετε ελαφρά. Κατόπιν τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε 2' και ρίχνετε αρκετό ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει επί 20'. Τότε ρίχνετε τον αρακά καθαρισμένο και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι το κοτόπουλο και ο αρακάς να ψηθούν και η σάλτσα να πήξει. Χτυπάτε μέσα σε βαθύ πιάτο τα κρόκους με το γάλα και ρίχνετε λίγη ζεστή σάλτσα από το φαγητό. Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά ρίχνετε μέσα τα κροκάδια και την κουνάτε για να ενωθούν αυτά με την σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως. 

Σχόλια