28 Ιουλίου, 2020

Κοτόπουλο με αρακά


Κοτόπουλο με αρακά

Υλικά 
  • 1 κοτόπουλο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 
  • 1 κουταλιά αλεύρι αλάτι, πιπέρι, 
  • 1 κιλό αρακάς 
  • 2 αυγά, 
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα 

Εκτέλεση 

Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε μερίδες και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα κοκκινίζετε ελαφρά. Κατόπιν τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε 2' και ρίχνετε αρκετό ζεστό νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει επί 20'. Τότε ρίχνετε τον αρακά καθαρισμένο και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι το κοτόπουλο και ο αρακάς να ψηθούν και η σάλτσα να πήξει. Χτυπάτε μέσα σε βαθύ πιάτο τα κρόκους με το γάλα και ρίχνετε λίγη ζεστή σάλτσα από το φαγητό. Κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά ρίχνετε μέσα τα κροκάδια και την κουνάτε για να ενωθούν αυτά με την σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...