05 Ιουλίου, 2020

Μπριζόλες πιπεράτες

Μπριζόλες πιπεράτες

Υλικά

4 μπριζόλες,
2 κουτ. της σούπας πιπέρι σε κόκκους ολόκληρους
2 κουτ. της σούπας βούτυρο,
2 κουτ. της σούπας λάδι
6 κουτ. της σούπας κονιάκ,
 αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 κουτ. αλεύρι,
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
4 κουτ. της σούπας κρασί άσπρο

Εκτέλεση



Τρίβετε το πιπέρι σε χοντρούς κόκκους μέσα σε γουδί. Το απλώνετε σ' ένα λαδόχαρτο, βάζετε μέσα τις μπριζόλες, τις διπλώνετε και με την παλάμη του χεριού σας πιέζετε να κολλήσει το πιπέρι επάνω στο κρέας. Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σ' ένα τηγάνι, το αφήνετε να κάψει και ρίχνετε μέσα τις μπριζόλες. Τις αφήνετε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές και τις βγάζετε από το τηγάνι. Τις ραντίζετε με το κονιάκ και τις αλατίζετε. Μέσα στο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο, το αλεύρι και το κρασί. Ανακατεύετε δυνατά να ξεκολλήσει η κρούστα που έχει γίνει στη βάση του τηγανιού και να γίνει μια σάλτσα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα που ρίξατε μέσα. Τοποθετείτε το κρέας σε μια πιατέλα που έχετε ζεστάνει και το περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, χορταρικά ή σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...