Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα 

Υλικά 

  • 200 γραμμ. μακαρόνια χοντρά 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 450 γραμμ. φέτα σκληρή 
  • ελάχιστο αλάτι, 
  • πιπέρι 
  • 3 με 4 φυλλα απο πανω και 4 φυλλα απο κατω, 
  • 8 αυγά 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο ώστε να κρατούν λίγο. Λιώνουμε σε λεκάνη την φέτα, ρίχνουμε το γάλα το αλάτοπίπερο, το βούτυρο, τα 7 αυγά χτυπημένα, το κεφαλοτύρι τριμμένο και σιγά σιγά τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Το μίγμα πρέπει να είναι ελαφρά ρευστό. Αν γίνει σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. Στρώνουμε σε μέτριο ταψί 4 φύλλα βουτυρωμένα. Ρίχνουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα βουτυρωμένα. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το 1 αυγό χτυπημένο με λίγο από το γάλα και λίγο από το τυρί. Ψήνουμε την πίτα στους 180° περίπου 1 ώρα. Οταν ροδίσει καλά από πάνω της βάζουμε αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. 

Σχόλια