Φασολάδα με χοιρινό

 
Φασολάδα με χοιρινό

ΥΛΙΚΑ 
  • 1.300γρ. φασόλια φρέσκα
  •  2 -3 κρεμμύδια φιλοκομμένα 
  •  2 -3 κουτ. σέλινο ψιλοκομμένο 
  • 2 πιπεριές σε ροδέλες 
  • 2 καρότα σε ροδέλες 
  • 2 κουτ. μαί'ντανός ψιλοκομμένος 
  • 5 κουτ. ελαιόλαδο 
  • 800 -1.000 γρ. κρέας μοσχάρι ή χοιρινό (ελιά - σπάλα) σε κύβους 
  • 2 ντομάτες ιμιλοκομμένες 
  • 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη 
  • Αλατοπίπερο 
  • Πιπέρι καυτερό (προαιρ.) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζετε τα φασόλια, τα σκεπάζετε με νερό, τα βράζετε για 10 λεπτά και τα 
αφήνετε να φουσκώσουν για 15 - 20 λεπτά. Ξεπλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τίς πιπεριές, τον μάίντανό και τα καρότα και τηγανίζετε για 3 -4 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και τηγανίζετε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα φασόλια και 2-3  ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν κρέας και φασόλια και να πήξει λίγο η σούπα. Πασπαλίζετε με λίγο καυτερό πιπέρι, αν Θέλετε, και σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί. 

Σχόλια