Φασολάδα με χοιρινό
ΥΛΙΚΑ
- 1.300γρ. φασόλια φρέσκα
- 2 -3 κρεμμύδια φιλοκομμένα
- 2 -3 κουτ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές σε ροδέλες
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 κουτ. μαί'ντανός ψιλοκομμένος
- 5 κουτ. ελαιόλαδο
- 800 -1.000 γρ. κρέας μοσχάρι ή χοιρινό (ελιά - σπάλα) σε κύβους
- 2 ντομάτες ιμιλοκομμένες
- 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- Πιπέρι καυτερό (προαιρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζετε τα φασόλια, τα σκεπάζετε με νερό, τα βράζετε για 10 λεπτά και τα
αφήνετε να φουσκώσουν για 15 - 20 λεπτά. Ξεπλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τίς πιπεριές, τον μάίντανό και τα καρότα και τηγανίζετε για 3 -4 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και τηγανίζετε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα φασόλια και 2-3 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν κρέας και φασόλια και να πήξει λίγο η σούπα. Πασπαλίζετε με λίγο καυτερό πιπέρι, αν Θέλετε, και σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!