Σαλάτα από ποικιλία οσπρίων

Σαλάτα από ποικιλία οσπρίων

Υλικά

• 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά φασόλια (μέτρια)
• 1 φλιτζ. τσαγιού μαυρομάτικα (ή πράσινα ξερά φασόλια)
• 1 φλιτζ. τσαγιού φακές
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 μεγάλπ ντομάτα
• 1 κρεμμύδι
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
• χυμό 1 λεμονιού
• ελαιόλαδο
• μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπολ με μπόλικο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα, στραγγίζετε τα φασόλια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό και το 1 φύλλο δάφνης. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζετε σε ξεχωριστές κατσαρόλες, τα μαυρομάτικα ήτα πράσινα φασόλια και τις φακές επίσης με 1 φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνετε τα όσπρια και τα αναμιγνύετε σε σαλατιέρα.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε την ντομάτα και το κρεμμύδι και κόβετε την ντομάτα σε κύβους και το κρεμμύδι σε ροδέλες, που χωρίζετε σε δαχτυλίδια.
Ρίχνετε την ντομάτα στη σαλατιέρα με τα όσπρια και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στολίζετε τη σαλάτα με τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού και σερβίρετε.

Νικ. Τσελεμεντές

Σχόλια