Κρύο ρολό με λαχανικά
Υλικά
- 4 φέτες άσπρο ψωμί, χωρίς κόρα και κομμένο σε κύβους
- 1 12 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 φλιτζ. τσαγιού κομμένα καρότα,
- 1 πράσινη πιπεριά ιμιλοκομμένη,
- 2 φλιτζ. τσαγιού κομμένο κουνουπίδι
- 1 μεγάλο κοτσάνι σέληνο ψιλοκομμένο,
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη και κομμένη,
- 1/4 κουτ. γλυκού Θυμάρι,
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη,
- 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικός,
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 6 αυγά,
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Αλείψτε με βούτυρο μια μεγάλη φόρμα. Βάλτε το ψωμί σ' ένα μικρό μπολ και σκεπάστε το με γάλα. Φυλάξτε το για μετά. Κάψτε το βούτυρο σ' ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα καρότα, την πράσινη πιπεριά, το κουνουπίδι, το σέληνο και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε καλά. Ρίξτε τα μυρωδικά και σκεπάστε το τηγάνι. Μαγειρέψτε για 8 ως 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε τα λαχανικά στο μπολ του μίξερ. Χτυπήστε τα
ώσπου να γίνουν πουρές. Προσθέστε το μουσκεμένο σε γάλα ψωμί και χτυπήστε ξανά. Μεταφέρετε το μίγμα στο μπολ. Χτυπήστε τ' αυγά με χτυπητήρι. Αλατοπιπερώστε ξανά αν χρειάζεται. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Βάλτε τη φόρμα σ' ένα ταψί που να περιέχει 2,5 εκ. ζεστό νερό. Ψήστε για 1 ώρα και 10 λεπτά στο φούρνο. 20 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος βγάλτε το αλουμινόχαρτο. Αφήστε το ρολό να κρυώσει ελαφρά και ύστερα βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!