ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ

 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ 

Υλικά 

  • 1 κοτόπουλο (1 1/2 κιλό περίπου) 
  • 2-3 κουταλιές αλεύρι, 
  • 1 ποτήρι νερού νερό 
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ αλάτι πιπέρι 
  • 5-6 ντομάτες ολόκληρες 
  • 3 κουταλιές μαίντανό ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό) 
  • ζάχαρη 

Εκτέλεσα 

Ζητήστε από το χασάπη να σας κόψει το κοτόπουλο σε μερίδες (με το κόκαλό τους) ανάλογα με τα άτομα που Θα φάνε. Αλευρώνετε και τηγανίζετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα, ενώ στο τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές αλεύρι και το γυρίζετε με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Μόλις σκουρίνει το αλεύρι, ρίχνετε ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό και δουλεύετε καλά να ξεσβολιάσει. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε 1 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ και λίγη ζάχαρη και, μετά από άλλη μία βράση, ρίχνετε τη σάλτσα αυτή στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι, και το σκόρδο. Τ' αφήνετε όλα να βράσουν γύρω στα 35' και βγάζετε το κοτόπουλο και περνάτε τη σάλτσα από το τρυπητό και την κρατάτε ζεστή. Στην κατσαρόλα βάζετε πάλι το κοτόπουλο και ανάμεσα ντοματούλες ολόκληρες, ίδιου μεγέθους, πασπαλισμένες με μάίντανό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε σιγανή φωτιά άλλα 40'. Σερβίρετε το κρέας στη μέση της πιατέλας, τις ντο-τούλες γύρω-γύρω και τις περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα. 

Συνοδεύεται υπέροχα με μακαρόνια βουτυράτα 

Σχόλια