Υλικά
- 1 1/2 κιλά αρνάκι
- 1/2 κιλό γιαούρτι πρόβιο της σακούλας
- 6 αυγά
- 250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του καφέ σόδα φαγητού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας. Αφού στραγγίξει από τα νερά, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε κανονικά. Το βάζουμε στο ταψάκι του φούρνου της κουζίνας και προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°, το γυρίζουμε στο κάτω γκριλ και τότε βάζουμε το ταψί. Το αφήνουμε να ψηθεί καλά και ανάβουμε και το επάνω γκριλ για να ροδοκοκκινίσει. Χρειάζονται 2 ώρες για να ψηθεί και να μείνει με την κανονική σάλτσα του, οπότε το ξεφουρνίζουμε. 'Εχουμε χτυπημένα τα αυγά σε ανάλογη πιατέλα.ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, χτυπώντας πάντα ελαφρά, προσθέτουμε το βούτυρο και την σόδα. Γίνεται έτσι μια κρέμα παχύρευστη που την περιχύνουμε στο ταψί με το κρέας και το βάζουμε πάλι στον φούρνο. Σε 3/4 της ώρας το βγάζουμε και είναι έτοιμο. Σερβίρεται με σαλάτα μαρούλι.
πολίτικες συνταγές της Λωξάντρας
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!