Πατάτες γεμιστές

Πατάτες γεμιστές 
ΥΛΙΚΑ 

• 4 μεγάλες πατάτες με σχήμα οβάλ 
• 4 αβγά 
• 80 ml κρέμα γάλακτος 
• 400 γρ. φέτα 
• 80 γρ. λιωμένο βούτυρο 
• 50 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 
•1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 
•1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
• αλάτι, πιπέρι 
• χοντρό αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

προετοιμασία Πλένω τις πατάτες και τις σκουπίζω. Κάνω μια λεπτή στρώση με χοντρό αλάτι σε ένα ταψί, βάζω επάνω τις πατάτες και τις ψήνω στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Αφήνω την κρέμα γάλακτος να κοχλάσει σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο. 
για τις πατάτες Κόβω στα 3/4 στην πάνω μακριά πλευρά τους ένα καπάκι και αφαιρώ την ψίχα, αφήνοντας περίπου 1 εκ. γύρω γύρω. Πολτοποιώ την ψίχα που αφαίρεσα από τις πατάτες, την ανακατεύω με τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το ζαμπόν, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°. Κόβω μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος της κάθε πατάτας έτσι ώστε να είναι σταθερή. Τις γεμίζω με το μείγμα, κάνοντας στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνω ένα αβγό σε κάθε λακκούβα, βάζω γύρω γύρω την πιπεριά και αλατοπιπερώνω. Ψήνω τις πατάτες στο φούρνο μέχρι να πήξει το αβγό και σερβίρω αμέσως. 

πηγή: 120 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
        ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ

Σχόλια