ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 1/2 φλττζ. τσαγιού γάλα φρέσκο (πλήρες)
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 50 γραμμ. τυρί φέτα (τριμμένο)
- 50 γραμμ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
- 1 ματσάκι μαίντανός (ψιλοκομμένος)
- αλάτι πιπέρι
- 300 γραμμ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- 1 αυγό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις αφήνετε για 1/2 ώρα περίπου σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε καλά, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το λάδι. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις κάψει προσθέτετε το αλεύρι, το 1 φλιτζάνι γάλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να δέσει καλά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Τοποθετείτε λίγη ποσότητα από το μίγμα της γέμισης σε κάθε φέτα μελιτζάνας και την τυλίγετε. Βάζετε χωριστά σε πιάτο, το 1/2 φλιτζάνι γάλα, τη γαλέτα και το αυγό, χτυπημένο. Βουτάτε τα μπουρεκάκια πρώτα στο γάλα, αμέσως μετά στη γαλέτα και τέλος στο αυγό, ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνειά τους. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπουρεκάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Πολίτικες Συνταγές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!