Υλικά
- 700-800 γραμ. γαρίδες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 κλαδάκια σέλινο
- 1 καρότο (σε ροδέλες)
- 3-4 κόκκους κόκκινου πιπεριού
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3-4 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
- μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- αλάτι, πιπέρι
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε κατσάρόλα 5-6 φλιτζάνια νερό και το αφήνετε να πάρει βράση. Ξεπλένετε τις γαρίδες, χωρίς να τις καθαρίσετε, και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε το σέλινο, αλάτι, τους κόκκους του πιπεριού, το καρότο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
2. Στραγγίζετε τις γαρίδες, κρατώντας το ζωμό τους και τις καθαρίζετε. (Μπορείτε να κρατήσετε τις ουρίτσες τούς).
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το . κρεμμύδι. Προσθέτετε το ζουμί όπου έβρασαν οι γαρίδες (Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φλιτζάνια, αλλιώς συμπληρώνετε με νερό), τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε. Τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
4. Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα ή σε πιατέλα και μοιράζετε από πάνω τις γαρίδες. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και με φρεσκοριμμένο πιπέρι.
πηγή: Νικ. Τσελεμεντές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!