ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ & ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ & ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο του ενός κιλού περίπου 
  • 2 κλωνάρια σέλινο ελιές ξιδάτες (χωρίς κουκούτσι) 
  • 1 κουτουλιά κουκουνάρι 
  • 1 κουταλιά κάπαρη 
  • 1/2 ποτήρι άσπρο ξίδι 
  • 1 κρεμμύδι αλεύρι, αλάτι 
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη λάδι 


Εκτέλεση 

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και τις αλευρώνετε. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ροδίζετε το κρεμμύδι και ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου για να ροδίσουν από τις δύο μεριές. Προσθέτετε το σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις ελιές, την κάπαρη και το κουκουνάρι. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί για 30' προσέχοντας να μη στεγνώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε μισό ποτήρι νερό. Μόλις γίνει τρυφερό, προσθέτετε μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και το ξίδι. Το αφήνετε για λίγο να σιγοβράσει, σβήνετε έπειτα τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στο τηγάνι. Σερβίρετε τα κομμάτια του κουτόπουλου σε μία πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα από το ψήσιμο. Συνοδεύεται ωραία με χυλοπίτες ή πουρέ πατάτας. 
Το κουκουνάρι και οι ελιές δένουν υπέροχα αυτή τη σάλτσα 

Σχόλια