18 Αυγούστου, 2020

ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 

Υλικά 

  • 1 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 από κοτόπούλο) 
  • 2 αυγά 
  • 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο 
  • 1/2 φλιτζανάκι τον καφέ λάδι 
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα 
  • 1 κουταλάκι ρίyανη 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο πιπέρι, αλάτι 

Εκτέλεση 

Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό και το στίβετε καλά με τις παλάμες σας. Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνετε καλά. Για να είναι πιο εύκολο το ζύμωμα και το πλάσιμο, έχετε ένα πιάτο με ζεστό νερό όπου βουτάτε κάθε τόσο τα χέρια σας. Σ' ένα τηγάνι με καπάκι, βάζετε ως 1 δάχτυλο νερό και μέσα τα μπιφτεκάκια. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρια φωτιά. "οταν αρχίσουν να ασπρίζουν, τα τρυπάτε μ' ένα πηρούνι για να φύγει το αίμα τους. Ελαφρά και θρεπτικά, σερβίρονται με πουρέ ή τηγα-νητές πατάτες, χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό. Μπορείτε να τους βάλετε λεμόνι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...