Σπαγγέτι με ελιές και αντζούγιες

 Σπαγγέτι με ελιές και αντζούγιες 

Υλικά


  •  700 γρομ. σπαγγέτι 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1-2 πράσα 
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες) 
  • 10-12 φιλέτα αντζούγιας 
  • 4 μέτριες ντομάτες (φρέσκες) 
  • 18 μαύρες ελιές (κομμένες) 
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη 
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • κίτρινο τυρί (τριμμένο) 

Ψιλοκόβετε τα πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους), το δυόσμό και το μαϊντανό και κόβετε σε κύβους τις αντζούγιες και τις ντομάτες. 

Βάζετε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρετε τα πράσα, το σκόρδο και τις αντζούγιες για 1 λεπτό. 'Επειτα, προσθέτετε τις ντομάτες. 

Ρίχνετε στο τηγάνι μετα υπόλοιπα υλικά και τις ελιές, την κάπαρη, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε. 

Στο μεταξύ, βάζετε τα σπαγγέτι να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν «αλ ντέντε» και τα σουρώνετε. 

Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και τα σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί, (π.χ. πεκορίνο), 

Νικ. Τσελεμεντες


Σχόλια