Κρέμα σοκολάτα και καφέ

 Κρέμα σοκολάτα και καφέ 

Υλικά 


  • 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 
  • 5 αυγά , 
  • 1 κουταλάκι τσαγιού νεσκαφέ, 
  • βανίλια 
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 
  • κρέμα σαντιγί 

Εκτέλεση 

Βάζετε σε μπέν μερί την σοκολάτα και το νερό. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάτε τα κροκάδια και τα προσθέτετε στην σοκολάτα, μαζί με την βανίλια και το νεσκαφέ. Χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα πηχτή και ρίχνετε την ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε την μαρέγκα στο μίγμα σοκολάτας και το ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε την κρέμα σοκολάτας σε ένα μπολ και το σερβίρετε γαρνισισμένο με σαντιγί. 


Σχόλια