06 Σεπτεμβρίου, 2020

Κρέμα σοκολάτα και καφέ

 Κρέμα σοκολάτα και καφέ 

Υλικά 


  • 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 
  • 5 αυγά , 
  • 1 κουταλάκι τσαγιού νεσκαφέ, 
  • βανίλια 
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 
  • κρέμα σαντιγί 

Εκτέλεση 

Βάζετε σε μπέν μερί την σοκολάτα και το νερό. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάτε τα κροκάδια και τα προσθέτετε στην σοκολάτα, μαζί με την βανίλια και το νεσκαφέ. Χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα πηχτή και ρίχνετε την ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε την μαρέγκα στο μίγμα σοκολάτας και το ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε την κρέμα σοκολάτας σε ένα μπολ και το σερβίρετε γαρνισισμένο με σαντιγί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...