07 Σεπτεμβρίου, 2020

Ψητά λαχανικά με φέτα

 Ψητά λαχανικά με φέτα 

ΥΛΙΚΑ 


  • • 100 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε φέτες 
  • • 100 γρ. ντομάτα κομμένη σε φέτες 
  • • 100 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες 
  • • 100 γρ. πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες 
  • • 100 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 
  • • 50 ml ελαιόλαδο 
  • • 200 γρ. φέτα 
  • •100 m1 κρασί λευκό αρετσίνωτο 
  • • 2 φύλλα δάφνη 
  • • 10 γρ. ρίγανη 
  • • λίγο αλάτι 
  • •1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • • 20 ml ξύδι βαλσάμικο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζω σε μια λεκάνη τη φέτα μαζί με το κρασί και τη δάφνη και τα αφήνω για λίγες ώρες στο ψυγείο. Λαδώνω τις φέτες της μελιτζάνας και του κο-λοκυθιού, τις πασπαλίζω με ρίγανη και αλάτι και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα τηγάνι με μεταλλικό χερούλι ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω ελαφρά τις πιπεριές με τις ντομάτες. Μέσα στο ίδιο τηγάνι απλώνω τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, ρίχνω την τριμμένη φέ-τα επάνω στα ψητά λαχανικά κι έπειτα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζω το τηγάνι μέ-σα στο φούρνο και ψήνω μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα η φέτα. Μόλις ψηθούν, ραντίζω με ξύδι βαλσάμικο. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ
120 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΕΤΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...