Κεφτέδες με ξινή κρέμα γάλακτος
Υλικά
- 900 γραμμ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό,
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. σούπας κομμένο κρεμμύδι,
- 250 γραμμ. μανιτάρια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κομμένος μαϊντανός,
- 1 1/2 φλιτζ τσαγιού σάλτσα ντομάτας, ζεστή,
- 2 κουτ. σούπας ξινή κρέμα γάλακτος,
- αλάτι, πιπέρι,
- σπόροι σέλινου κατά βούληση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 70°C. Βάλτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και πιέστε τον στο κέντρο. Προσθέστε στο κοίλωμα το αυγό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Φτιάξτε με το μίγμα μεγάλους κεφτέ-δες. Κάψτε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τους κεφτέδες και τηγανί-στε τους για 6 ως 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Γυρίζετέ τους συχνά απ' όλες τις μεριές και αλατοπιπερώστε τους καλά. Προσθέστε τα κρεμ-μύδια και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για
3 ως 4 λεπτά με σκεπασμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βγάλτε τους κεφτέδες και διατηρήστε τους ζεστούς στο φούρνο. Προσθέστε τα μανιτάρια και το μαϊντανό στο τηγάνι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε με ανοιχτό το σκεύος για 3 ως 4 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα και συνεχί-στε το μαγείρεμα για 5 ως 6 λεπτά. Αλατοπιπερώστε ξανά, αν χρειάζεται. Ξαναβάλτε τους κεφτέδες στη σάλτσα και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε την ξινή κρέμα γάλακτος και ύστερα ρίξτε τη σε ζεστά ζυμαρικά. Προσθέστε από τους σπόρους σέλινου κατά βούληση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!