09 Σεπτεμβρίου, 2020

Φασόλια φούρνου με σέσκουλα

 Φασόλια φούρνου με σέσκουλα 

Υλικά 


  • 500 γραμμ. φασόλια ξερά 
  • 500 γραμμ. σέσκουλα 
  • 500 γραμμ. φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο 
  • 3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και Ψιλοκομμένες 
  • 150-200 γραμμ. λάδι 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • λίγος δυόσμος 
  • Ψιλοκομμένος μάίντανός 

Εκτέλεση 

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε μέσα και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε και τα φασόλια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί φασόλια, μια στρώση σέσκουλα, λίγο δυόσμο, τα σκόρδα και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά όσπου να τελειώσουν τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με μάίντανό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...