06 Σεπτεμβρίου, 2020

Χοιρινό μπούτι με πατατούλες

Χοιρινό μπούτι με πατατούλες



Υλικά

  • 1 μπούτι από γουρουνόπουλο 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο χυμός 
  • 1-2 λεμονιών 
  • λίγο σέλινο, 
  • λίγος μάι'νrανός
  •  λίγο, δεντρολίβανο 
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 12 μικρές πατατούλες 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο φρέσκο βούτυρο 

Εκτέλεση 

Ξεκοκαλίζουμε το χοιρινό μπούτι, αφαιρούμε το δέρμα του και το εξωτερικό στρώμα του λίπους του. Μπορούμε να ζητήσουμε από το χασάπη να μας το ετοιμάσει. Το πλένουμε καλά, το σκουπίζουμε και το βουτάμε σε λεκάνη με μια σάλτσα με το λάδι, τον χυμό του λεμονιού, το σέλινο, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού το αφήσουμε για 2-3 ώρες, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε κατάλληλο ταψί. Αδειάζουμε στο ταψί και την σάλτσα. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε ολόκληρες γύρω γύρω από το μπούτι. Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε το μπουτάκι για 3 περίπου ώρες, γυρίζοντας το κάθε τόσο και περιβρέχοντας το με λίγο κρασί και με την σάλτσα του. Όταν τελειώσει το ψησιμό του βγάζουμε από το ταψί το κρέας και τις πατάτες και τα διατηρούμε σε Θερμαινόμενο μέρος. Αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας, την αραιώνουμε με λίγο κρασί ή την πυκνώνουμε βραζοντάς την και την καρυκεύουμε με 2 κουταλιές βούτυρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...