08 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι

 Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι 

Υλικά 



  • 1 κοτόπουλο, 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 
  • 2 ντομάτες 
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό, 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες. Το κοκκινίζετε ελαφρά με το κρεμμύδι και με το 1/2 βούτυρο. Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθεί. Τότε βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και μετράτε το ζουμί και το συμπληρώνετε με νερό. Πρέπει να γίνουν 4 φλιτζ. τσαγιού. Το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα και όταν πάρει βράση βάζετε μέσα τα κομμάτια του πουλιού και το ρύζι αφού το πλύνετε σε πολλά νερά. Το ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει ελλατώνετε την φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτα. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγανάκι να κάψει και το ρίχνετε επάνω στο πιλάφι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...