Μελιτζάνες γεμιστές
Υλικά
- 6 μέτριες μελιτζάνες
- αλάτι, λάδι, βούτυρο
- 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 3 αυγά,
- μάίντανό πιπέρι,
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβετε στην μέση κατά μήκος. Τις χαράζετε σταυρωτά στην κομμένη επιφάνεια και τις πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι. Αφήνετε να μείνουν 1 ώρα. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε. Τις αλείφετε με μπόλικο λάδι και τις βάζετε
σε ταψί. Τις ψήνετε στον φούρνο 40' περίπου ώσπου να μαλακώσουν. Τσιγαρίζετε με λάδι ή με βούτυρο, τα κρεμμύδια ωσότου μαραθούν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζετε μαζί επί 5'. Αποσύρετε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτετε αλάτι, την φρυγανιά αφού την μουσκέψετε στο γάλα, τα αυγά χτυπημένα, μάίντανό ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και 2/3 από το τυρί. Πιέζετε με την ράχη του κουταλιού, την κομμένη επιφάνεια κάθε μισής μελιτζάνας, ώστε να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα. Το γεμίζετε με το μίγμα. Πασπαλίζετε επάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε τις μελιτζάνες σε μέτριο φούρνο επί 45'.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!