22 Οκτωβρίου, 2020

Κεφτέδες ρε πλιγούρι και μυζήθρα

 Κεφτέδες ρε πλιγούρι και μυζήθρα 


Υλικά 

•1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό 

•2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα και στυμμένο καλά 

•1 φλιτζάνι πλιγούρι μουλιασμένο σε νερό για να φουσκώσει και στραγγισμένο 

'2-3 κουτ. της σούπας μυζήθρα τριμμένη 

•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

•ξύσμα 1 λεμονιού 

•1 κουτ. της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο 

•αλάτι - πιπέρι 

•αλεύρι για αλεύρωμα 

•λάδι για τηγάνισμα 

Εκτέλεση 

•Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες. 

•Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς και τους συνοδεύετε με σαλάτα της αρεσκείας σας. 

Το πλιγούρι και η μυζήθρα τονίζουν τη γεύση του κιμά δημιουργώντας λα-χταριστές μπουκιές έτοιμες... για φάγωμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...