Κοτοσαλάτα με Σκορδαλιά

 



Κοτοσαλάτα με Σκορδαλιά  

Υλικά για τη σαλάτα

 •1 κοτόπουλο 

•1 μέτριο κρεμμύδι Για τη σκορδαλιά 

•1 ποτήρι καρυδόψιχα 

•3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο .

3-4 σκελίδες σκόρδο 

•1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο 

•αλάτι 

Για τη γαρνιτούρα 

•1 κουτ. σούιτας ελαιόλαδο 

•1/4 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι 

•αλάτι 

•λίγος δυόσμος 

Εκτέλεση

•Βράστε καλά το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Σουρώστε το και κρατήστε τον ζωμό. Μόλις το κοτόπουλο κρυώσει, αφού αφαιρέσετε τα κόκαλα, χωρίστε σε μικρά κομματάκια το ψαχνό.

•Για τη σκορδαλιά, χτυπήστε σε μπλέντερ την καρυδόψιχα, το σκόρδο, τις τριμμένες φέτες ψωμιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέστε λίγο λίγο τον χλιαρό ζωμό από το κοτόπουλο και συνεχίστε να τον χτυπάτε στο μπλέντερ ώσπου να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη κρέμα.

•Σ' αυτή την κρέμα προσθέστε τα κομματάκια κοτόπουλου και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. 

•Για να γαρνίρετε τη σαλάτα περιχύστε την με το μείγμα που θα φτιάξετε σ'ένα μπολ ανακατεύοντας ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι, αλάτι και δυόσμο. 


Σχόλια