28 Οκτωβρίου, 2020

Σκορδαλιά με αμύγδαλα και καρύδια

Σκορδαλιά με αμύγδαλα και καρύδια


 

Υλικά 

• 5-6 σκελίδες σκόρδο 

• 100 γρ. καρύδια και αμύγδαλα 

• 1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο ψωμί 

• ξίδι ή λεμόνι • λάδι 


Εκτέλεση 

Κοπανίζουμε καλά τις σκελίδες σκόρδου, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσουμε) και συνεχίζουμε να κοπανίζουμε καλά. Μουσκεύουμε τη φέτα του ψωμιού, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στο μίγμα μας. Δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείος πολτός και ρίχνουμε σταδιακά όσο λάδι σηκώσει και λίγο ξίδι ή λεμόνι. 

ΝΤΙΝΑ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ, Κεφαλλονιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...