Εύκολη παραδοσιακή συνταγή για Βακαλάο πλακί στο φούρνο
Υλικά
- 1 κατεψυγμένος ξαλμυρισμένος βακαλάος,
- 3 ντομάτες φρέσκιες,
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- μισό φλιτζάνι λάδι,
- χυμό απο ένα λεμόνι,
- 2 φριγανιές τριμμένες,
- λίγο μαιντανό,
- αλάτι και mix πιπεριών.
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι, το πλένουμε και το βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε απο πάνω αλάτι, πιπέρι και τον μαιντανό. Έπειτα βάζω ντομάτα καρέ κομμένη, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνετε απο πάνω το λαδολέμονο και έπειτα την φριγανιά. Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί για να μην μας “κολλήσει” και ψήνουμε στους 200 για 45 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!