Κοτόπουλο χωριάτικο με κρεμμύδι
Υλικά
- Ένα κοτόπουλο μέχρι 1 κιλό και 400 γραμμ.
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, Χωρίς Φύτρες
- 1 κουτάλα λάδι καλό (περίπου 200 γραμμ.)
- 600 γραμμ. ντομάτες ώριμες ή 7 κουταλιές σούπας χυμός ντομάτας
- 6 κόκκοι μπαχάρι
- 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλλα αλάτι
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο τρυπητό να φύγει το νερό. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε το φαγητό και το αχνίζουμε. 'Οταν απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε τα κρεμμύδια (Καθαρισμένα, κομμένα στην μέση, πλυμένα και στραγγισμένα) και μόλις μαλακώσουν και αχνιστούν, προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη από μύλο. Αφήνουμε να βράσει λίγο και προσθέτουμε τα μυρωδικά: δάφνη, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα και αλά- . τι και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας. Συμπληρώνουμε τότε με ένα ποτήρι νερό καιτο αφήνουμε να σιγοβράσει, 1 ώρα ή και περισσότερο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!