Πατάτες γεμιστές με χοιρομέρι και τυρί

 

Πατάτες γεμιστές με χοιρομέρι και τυρί 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 


  • 4 μεγάλες πατάτες, περίπου 200 γρ. η καθεμία, με τη φλούδα, πλυμένες πολύ καλά 
  • 1 φλιτζ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT 
  • 250 γρ. τυρί FLAIR COTTAGE CHEESE 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
  • 150 γρ. άπαχο βραστό ή καπνιστό χοιρομέρι, καθαρισμένο από το περιττό λίπος και κομμένο σε κύβους 
  • τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά) φρεσκοτριμμένα μαύρο πιπέρι 


Για το γαρνίρισμα 

▪ ντομάτες και μαρούλι 



• Τρυπάτε με ένα πιρούνι τις πατάτες και τυλί-γετε την καθεμία σε διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου. Τις Βάζετε στα κάρβουνα, στην άκρη της ψησταριάς, ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, και τις ψήνετε για 45 με 60 λεπτά, γυρνώντας τες απ όλες τις πλευρές. 

• Ενώ ψήνονται οι πατάτες, αναμειγνύετε το FLAIR COTTAGE CHEESE με την ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ LIGHT, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το χοιρομέρι και προσθέτετε το πιπέρι. 

• Ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα, χαράζέτε ένα σταυρό στο πάνω μέρος της κάθε πατάτας και πιέζετε τις πλευρές για ν' ανοίξουν. Στη συνέχεια, γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και τις πασπαλίζετε, αν θέλετε, με λίγο τσίλι. Γαρνίρετε με τις ντομάτες και το μαρούλι και σερΒίρετε τις πατάτες ζεστές. 


Σχόλια