21 Οκτωβρίου, 2020

Φασολάκια «γιορτινά»

 Φασολάκια «γιορτινά» 


  • 4 φλ. φασολάκια (φρέσκα ή κατειμ.) κομμένα σε κομμάτια 
  • 3 κουτ. λάδι 
  • 1 κουτ. κορν φλάουρ 
  • 11/2 φλ σέλερι σε μικρούς κύΒους  
  • 1 φλ κρύο νερό 
  • 1'/3 φλ μανιτάρια σε φέτες 
  • 1 κουτ. σόγια σος 
  • 1/2 φλ αμύγδαλα σε φέτες 

Βάζετε τα φασολάκια σε μεγάλη κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν χωρίς καπάκι για 8-10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. 

Στο μεταξύ, σε τηγάνι τηγανίζετε στο λάδι το σέλερι και τα μανιτάρια, ώσπου να μαλακώσουν. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το νερό και τη σόγια σος να γίνουν απαλή πάστα και την προσθέτετε στο μίγμα με το σέλερι. Αλατοπιπερώνε-τε και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια Θερμοκρασία, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Σουρώνετε τα φασολάκια και τα ανακατεύετε με το μίγμα του σέλερι. Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα, ανακατεύετε και σερβίρετε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...