Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα

 Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα


Υλικά 

  •  1 κουταλάκι λάδι 
  •  4 φέτες τόνος (800 γρ.) Πικάντικη σάλτσα ντομάτας 
  •  1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  •  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  •  425 γρ. ντοματάκια κονσέρβα φιλοκομμένα 
  •  1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
  •  1/2 κοιπαλάκι μπούκοβο 
  •  1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 
  •  λάδι 
  •  2 δαφνόφυλλα 
  •  1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών 
  •  1/4 φλιτζανιού γλυκό κόκκινο κρασί 
  •  1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τον τόνο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Κρατήστε τον ζεστό. Σερβίρεται μαζί με την Πικάντικη Σάλτσα Ντομάτας. Πικάντικη σάλτσα ντομάτας Ζεστάνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά). Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα πριν σερβίρετε. 


Σχόλια