Κολοκύθια και μελιτζάνες με θυμάρι

 Κολοκύθια  και μελιτζάνες με θυμάρι 

Υλικά 


  • 600 γραμμ. κολοκύθια 
  • 600 γραμμ. μελιτζάνες μακρυές και ίσιες 
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 γερή πρέζα από λουλούδια θυμαριού 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε και ζουμε τα λαχανικά. φλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κανονικές φέτες. Περνάμε ελαφρώς με λάδι ένα ελαφρύ πυρέξ. Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σκόρδο και τον μάίντανό. Τοποθετούμε τις φέτες λαχανικών πλάι πλάι ως εξής: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες, τοποθετώντας τες όρθιες γύρω από το σκεύος, κατόπιν στο κέντρο αλατίζουμε, πιπερώνουμαι πασπαλίζουμε με θυμάρι . Ποτίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 ° C για 1 και μισή  ώρα. Σερβίρουμε όπως είναι. 



Σχόλια