06 Νοεμβρίου, 2020

Κολοκύθια και μελιτζάνες με θυμάρι

 Κολοκύθια  και μελιτζάνες με θυμάρι 

Υλικά 


  • 600 γραμμ. κολοκύθια 
  • 600 γραμμ. μελιτζάνες μακρυές και ίσιες 
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 γερή πρέζα από λουλούδια θυμαριού 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε και ζουμε τα λαχανικά. φλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κανονικές φέτες. Περνάμε ελαφρώς με λάδι ένα ελαφρύ πυρέξ. Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σκόρδο και τον μάίντανό. Τοποθετούμε τις φέτες λαχανικών πλάι πλάι ως εξής: κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες, τοποθετώντας τες όρθιες γύρω από το σκεύος, κατόπιν στο κέντρο αλατίζουμε, πιπερώνουμαι πασπαλίζουμε με θυμάρι . Ποτίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 ° C για 1 και μισή  ώρα. Σερβίρουμε όπως είναι. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...