Στιφάδο
Υλικά
- 1 1 /2 κιλό μοσχάρι
- 2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά όσο ένα μεγάλο καρύδι (κοκάρι)
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 φλιτζ. ξίδι
- 3 φύλλα δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 γαρύφαλλα
- 200 γραμμ. βούτυρο
- 100 γραμμ. λάδι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια 10 λεπτά περίπου σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό και μετά τα καθαρίζετε με προσοχή, ώστε να μείνουν ολόκληρα και να μην «ανοίξουν» κατά το βράσιμο. Βάζετε το μισό λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρετε ελαφρά το κρέας. Μετά μέσα στο ίδιο λάδι σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν, ρίχνετε το ξίδι και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομμάτια. Στρώνετε τα κομμάτια του κρέατος μέσα σε κατσαρόλα, ρίχνετε τα κρεμμύδια με τις ντομάτες, προσθέτετε τη δάφνη, το σκόρδο, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και λίγο νερό για να σκεπάσει το κρέας και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να λιώσει το κρέας και τα κρεμμυδάκια να βράσουν και να «μελώσουν» αλλά να μείνουν ολόκληρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!