11 Νοεμβρίου, 2020

Ντολμάδες με φακή

 Ντολμάδες με φακή 

Υλικά 


  • 1 φλιτζ. τσαγιού φακή 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι 
  • 1/4 του κιλού αμπελόφυλλα 
  • λίγος μάίντανός 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο 
  • 2 ντομάτες 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο 
  • λίγος δυόσμος 
  • αλάτι, πιπέρι 

εκτέλεση 

Βράζουμε την φακή και την βάζουμε σε σουρρωτήρι να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε σε λεκάνη το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τα σκόρδα, τον δυόσμο, προσθέτουμε το 1/2 λάδι, αλάτι, πιπέρι, την φακή, το ρύζι πλυμένο και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα, παίρνουμε 1-1 τα φύλλα, βάζου-με μια κουταλιά από την γέμιση που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε ντολμάδες. "Οταν τυλιχτούν όλοι, τους αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό και τους βράζουμε σε σιγανή φωτιά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...