Κοτόπουλο με τυρί

 Κοτόπουλο με τυρί


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο 
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1/2 κιλό ντομάτες 
  • 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα 
  • 1/2 φλιτζ του τσαγιού λάδι 
  • μαιντανός 
  • άνηθο, 
  • κανέλλα 
  • πιπέρι, 
  • αλάτι 

ΕκτΣηεσπ 

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το βάζουμε σε κα-τσαρόλα μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, τον άνηθο, την κανέλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1/2 φλι-τζ. του τσαγιού νερό. Το α-φήνουμε να βράσει σε σιγα-νή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα κρεμμύδια. Βγάζουμε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες, τις ψιλο-κόβουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέ-χρι να μείνει το κοτόπουλο με την σάλτσα του. Προσθέ-τουμε τότε το τυρί κομμένο σε κύβους. Αφήνουμε να κοχλάσει 2-3 φορές και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με τηγανισμένες φέτες πα-τάτας ή με πατάτες ψημένες στον φούρνο με την φλούδα τους. 


Σχόλια