Πιτάκια με μαρμελάδα

 Πιτάκια με μαρμελάδα 


Υλικά 

  • 120 γραμμ. αλεύρι 
  • 60 γραμμ. ζάχαρη 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο 
  • 2 κρόκοι αυγών 
  • 40 γραμμ. ζάχαρη άχνη 
  • 150 γραμμ. μαρμελάδα 

Εκτέλεση 

Δουλεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Περνάμε το μίγμα μέσα στα χέρια μας, τρίβοντάς το μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και ζυμώνουμε. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα. Την τυλίγουμε σε μια πλαστική μεμβράνη - όχι σφιχτά - και τη φυλάμε σε δροσερό μέρος για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη. Κόβουμε 12 στογγυλά με τη βοήθεια ενός μικρού πιάτου (καφέ) ή με το ειδικό μηχάνημα που κάνει σχέδια. Στα 6 απ αυτά τα στρογγυλά ανοίγουμε μια μικρή στρογγυλή τρύπα στη μέση. Τα βάζουμε σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 15' στους 170°. Τα ξεκολλάμε με τη σπάτουλα και τ' αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε τα τρυπημένα στρογγυλά με άχνη και σκεπάζουμε τα άλλα με μαρμελάδα. Τα ενώνουμε και τα πιέ-ζουμε λίγο να κολλήσουν. 


Σχόλια