19 Νοεμβρίου, 2020

Χοιρινό πρασοσέλινο

 Χοιρινό πρασοσέλινο 

Υλικά 


  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό 
  • 1 1/4 του κιλού πράσα 
  • 1 1/4 του κιλού σέλινα 
  • 3 κρεμμύδια μέτρια 
  • 3 κουταλιές βούτυρο 
  • 2-3 λεμόνια αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση 

Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε να βράσει, με λίγο νερό. "Οταν πάρει βράση το ξαφρίζουμε και βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, κρατώντας το άσπρο μέρος τους και λίγο πράσινο. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα σέλινα. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. "Οταν το κρέας μισοβράσει και μείνει με 3-4 φλιτζ. νερού, προσθέτουμε το βούτυρο και τα πρασοσέλινα. Όλα μαζί πρέπει να βράσουν και να μείνουν με την σάλτσα τους. Σερβίρετε ζεστό με μπόλικο λεμόνι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...