Κιμαδένιο ρόλο

 Κιμαδένιο ρόλο 


Υλικά 

  • 200 γραμμ. αρακά καθαρισμένο, 
  • 500 γραμμ. κιμά βοδινό 
  • 100 γραμμ. μορταδέλα, 
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά και καθαρισμένα 
  • 1 χούφτα ψίχα μωμιού βρεγμένη σε γάλα και στιμμένη 
  • 200 γραμμ. πατάτες βρασμένες, 
  • 2 κουτ. παρμεζάνα τριμμένη μαϊντανό, 
  • 60 γραμμ. βούτυρο, 
  • 100 γραμμ. κρασί λευκό ξηρό 
  • 1 κουτ. ζωμό, 
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση 

Σε μια λεκάνη αναμείξτε το κρέας, την ψιλοκομμένη μορταδέλλα, την ψίχα ψωμιού, τις πατάτες περασμένες από τη μηχανή του πουρέ, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομένο μάίντανό, το αλάτι και πιπέρι, το μοσχοκάρυδο. Δουλέψτε καλά όλα τα υλικά ώσπου να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές. Πλάστε το μίγμα σε ρολό στο κέντρο του οποίου Θα τοποθετήστε τα σφιχτά αυγά. Αλευρώστε το ρολό, τηγανίστε σε καυτό βούτυρο, ρίξτε αλάτι, περιχύστε με το κρασί, αφήστε να εξατμισθεί και προσθέστε τον ζωμό καυτό. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοψηθεί επί μια περίπου ώρα. Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τη σάλτσα του, γαρνιρισμένο με αρακά σωταρισμένο με βούτυρο. Θα βράσετε τον αρακά πριν τον σωτάρετε σε αλατισμένο νερό χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα για να διατηρήσει το χρώμα. 


Σχόλια