Κοτόπούλο με πάπρικα και ελιές
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι πάπρικα πιπέρι,
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο,
- 3 μέτριες ντομάτες,
- λίγη ρίγανη
- 1 μεγάλη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 15 ελιές μαύρες
- 2 κουταλάκια αλάτι λίγη ακόμη παρμεζάνα
- 1 κ 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό ζεστό
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε 6 μερίδες. Αναμιγνύετε το αλεύρι την παρμεζάνα, την πάπρικα, το 1/2 αλάτι και λίγο πιπέρι. Αλευρώνετε τα κομμάτια του πουλιού. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το βούτυρο. Κοσκινίζετε μέσα 3 κομ-μάτια του κοτόπουλου. Τα βάζετε σε κατσαρόλα. Κοσκινίζετε και τα υπόλοιπα και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Ζεματάτε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τους σπόρους. Κόβετε την πιπεριά σε τετράγωνα κομματάκια. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε κρίκους. Βγάζετε από τις ελιές το κουκού-τσι. Τα ρίχνετε όλα στο κοτόπουλο. Ρίχνετε επί-σης το υπόλοιπο αλάτι, λίγη ρίγανη, 1 κουταλιά παρμεζάνα και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί επί 45'.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!