16 Νοεμβρίου, 2020

Σούπα με κρόκο Κοζάνης

 Σούπα με κρόκο Κοζάνης


Υλικά 

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 3 πράσα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 3 πατάτες μέτριες 
  • 3 ντομάτες μέτριες 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • 1/3 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης 
  • 5 ποτήρια του νερού έτοιμος ζωμός κότας ·
  • λίγη ρίγανη για γαρνίρισμα 
  • αλάτι - πιπέρι 


 Εκτέλεση 

•Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδου και λιώστε τες. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα και το σκόρδο. Κόψτε σε μικρούς κύβους τις ντομάτες και τις πατάτες. Προσθέστε τες στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σοταριστούν όλα μαζί για μερικά λεπτά. Προσθέστε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. 

Βάλτε το ζωμό κότας σε μία κατσαρόλα, για να ζεσταθεί. Προσθέστε τον κρόκο Κοζάνης, αφήστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να βράσει και σουρώστε το. Προσθέστε το ζωμό στην κατσαρόλα μετα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγη ρίγανη και σερβίρετέ τη ζεστή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...