22 Νοεμβρίου, 2020

Ψητό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας

 Ψητό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας  

11/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο 

1/3 φλ μουστάρδα με σπόρους 


1 κουτ. μουστάρδα 

1 κουτ. γλ. μέλι 

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 

1 κουτ. ελαιόλαδο 

έτοιμο σε 2 ώρες - μερίδες 6 

ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΓΑΡΔΑΣ 

1 φλ λευκό ξηρb κρασί 

1 κουτ. μουστάρδα 

'/α φλ, μουστάρδα με σπόρους 

2 κουτ. μέλι 

200 γρ. Βούτυρο παγωμένο σε κύΒους 


Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Αδειάζετε το κρασί σε κατσαρόλα και το βράζετε για 5 λεπτά ή ώσπου να μείνει το μισό. Προσθέτετε τα δύο είδη της μουστάρδας και το μέλι. Σιγοβράζετε, προσθέτοντας λίγο - λίγο το βούτυρο χωρίς να το α-φήσετε να βράσει. Βγάζετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα και ψητά λαχανικά. 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αφαιρείτε το εμφανές λίπος από το μοσχάρι. Ανακατεύετε τα δύο είδη μουστάρδας με το μέλι και το σκόρδο. Αλείφετε με το μίγμα το κρέας. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ταψί και το ζεσταίνετε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. Ακουμπάτε το κρέας στο ζεστό ταψί και ψήνετε για 20-30 λεπτά. 

Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 1 ώρα -1 ώρα και 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώ-σει το κρέας. Βγάζετε από τον φούρνο, το σκεπάζετε και το α-φήνετε να «σταθεί» για 10-15 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Σέσκουλο εκτός από τις γαστρονομικές του αρετές διαθέτει και ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες.

• Σέσκλο • λαχανίδα   Beta valgarίs Οικογένεια Χηνόποδιοειδών  Σέσκουλο  Ιστορία του φυτού  Το σέσκουλο, ενώ Θεωρείται πρωτίστως λαχανικό, έ...