'Ασπρα και πράσινα φασόλια σαλάτα
• 250 γραμ. άσπρα μικρά ξερά φασόλια
• 2 μέτρια κρεμμύδια (καθαρισμένα)
• 1 φύλλο δάφνης
• 450 γραμ. πράσινο φασολάκια (στρογγυλά)
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• Χυμό ½ λεμονιού
• λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
• 80 γραμ. φουντούκια (Ψημένα)
• αλάτι
• κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο
Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε μπολ με χλιαρό νερό. Την επομένη τα σουρώνετε και τα βράζετε για 50 λεπτά περίπου, σε κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό, αρωματισμένο με το δαφνόφυλλο και με το 1 κρεμμύδι. Προσθέτετε το αλάτι τα 10 τελευταία λεπτά. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ζεματάτε τα πράσινα φασολάκια για 8-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα περνάτε αμέσως από κρύο νερό. Τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα μισά άσπρα φασόλια και λίγα από τα πράσινα, μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, λίγο δυόσμο και καμιά δεκαριά φουντούκια.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα φασόλια (άσπρα και πράσινα) σε πιατέλα, τα ανακατεύετε και τα περιχύνετε με την κρέμα των φασολιών. Προσθέτετε το δεύτερο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια, χοντροκοπανισμένα, το κόκκινο πιπέρι ήτο μπούκοβο και διακοσμείτε μετα φυλλα-ράκια του δυόσμου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!