Ζύμη για πίτσα
(για 4-6 πίτσες)
- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά διαλυμένη σε
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Ετοιμάζω προζύμι, Βάζοντας σε μια λεκανίτσα Ι φλυτζάνι αλεύρι. Κάνω στη μέση μια λακκουΒίτσα και ρίχνω το νερό με τη μαγιά δουλεύοντας το μείγμα με τα χέρια. Πλάθω το προζύμι σε σχήμα μπάλας και το Βάζω σε ένα αλευρωμένο μπολ. Αφού το χαράξω σταυρωτά με ένα μαχαίρι, το σκεπάζω και το αφήνω σε χλιαρό μέρος, Ι5 λεπτά περίπου, για να φουσκώσει. Βάζω το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνοντας στη μέση μια λακκουΒίτσα. Ρίχνω μέσα το προζύμι και δουλεύω τα υλικά Βάζοντας το αλεύρι λίγο λίγο. Προσθέτω λίγο αλάτι και χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβόλους). Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ή 6 στρογγυλά κομμάτια. Τα Βάζω σε ένα αλευρωμένο ταψί. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιασ8εί σχεδόν, ο όγκος τους. Παίρνω ένα ένα τα κομμάτια τα Βάζω σε λεία και ίσια επιφάνεια και τα ανοίγω σε στρογγυλές πιτούλες χτυπώντας τα δυνατά με τα χέρια. Σκεπάζω τη ζύμη με τα υλικά που προτιμώ. Ψήνω σε δυνατό φούρνο (200°C) μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και τα υλικά μου να αρχίσουν να γυαλίζουν.
Σάλτσα ντομάτας
- 1 φλυττάνιελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 ντομάτες φρέσκιες και
- μια κουταλιά πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
- 1 κουταλάκι γλυκαντικό
- Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Τα ανακατεύω μέχρι να μαραθούν. Προσ8έτω τη ντομάτα, το γλυκαντικό, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αφήνω να σιγοΒράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!