Κάστανο γλυκό
ΥΛΙΚΑ:
- Ι ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
- Ί ΚΙΛΟ ΚΑΣΓΑΝΑ
- Ί ΛΕΜΟΝΙ
- 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ
- 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟΖΗ
Βράζουμε λίγο τα κάστανα. Τα πλένουμε και τα βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι, για 15 περί-που λεπτά, τα αφήνουμε στο νερό να κρυώσουν. Μπορούμε αν δεν θέλουμε να τα βράσουμε να τα αφήσουμε δύο ώρες σε κρύο νερό να σταθούν ώστε να καθαρίζονται εύκολα. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε, πρέπει να προσέξουμε να μην είναι πολύ βρασμένα, τα τοποθετούμε ένα-ένα όρθια και τα βράζουμε μαζί με το λεμόνι και τα φύλλα δάφνης σε ανοιχτή κατσαρόλα. Τα κάστανα πρέπει να είναι σκεπασμένα με το σιρόπι, όταν δέσει το γλυκό το τραβάμε από τη φωτιά αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει τη γλυκόζη και το αφήνουμε να σταθεί 24 ώρες. Την επόμενη αν δούμε ότι χρειάζεται και άλλο δέσιμο τα ξαναβάζουμε για λίγα λεπτά στη φωτιά. Αφού κρυώσει καλά το γλυκό το βάζουμε σε ανοιχτό βάζο ή πυρέξ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε εγγραφή και αφήστε μας το σχόλιο σας!!!